Çörek otu, Türkiye'nin her yerinde yetişen ve ince yapraklı tarla bitkisi olarak bilinen bir bitkidir. Asırlardır kullanılan çörek otunun vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalar arasında bağışıklık sistemini güçlendirme, iltihabı engelleme ve kanser oluşumunu önleme gibi özellikler bulunmaktadır.
Çörek Otunun Faydaları Nelerdir? Çörek otunun boyu 20-40 cm arasında değişmektedir ve aşırı derecede vitamin deposudur. Magnezyum ve bakır eksikliklerinde büyük etkisi vardır. Bu rahatsızlıkları olanlar mutlaka çörek otunu kullanmalıdır. Kalsiyum ihtiyacınız varsa, günde bir avuç tüketmeniz gerekmektedir. Çörek otunun bilinen bir zararı yoktur ve belirli dozlarda tüketilebilir. Çörek otunu sadece hastalandığımızda değil, günlük hayatta sürekli kullanmamız gerekmektedir. Vücuttaki mikropların yok olmasına yardımcı olur, bağışıklık sistemini korur ve vücuda direnç verir.
Özetle, çörek otu her derde deva ve şifa kaynağı olan mucizevi bir bitkidir. Bu bitki, birçok hastalığa iyi gelir ve günlük hayatta sürekli olarak kullanılması önerilir. |