Arg 1250, arginin olarak bilinen önemli bir amino asitin takviye formudur. Arginin, vücutta çeşitli fonksiyonları olan ve özellikle sporcular tarafından tercih edilen bir aminoasittir. İlk olarak 1886 yılında İsviçreli kimyacı Ernst Schultze tarafından bir bakla tohumundan izole edilen arginin, doğal yollarla da alınabilmektedir. Arginin açısından zengin besinler şunlardır:
Vejetaryenler için arginin kaynakları arasında yulaf ezmesi, buğday unu, buğday tohumu, granola, fındık çeşitleri, nohut ve soya bulunmaktadır. Aminoasitler, tüm hücrelerin yapı taşlarıdır ve protein üretiminde esas oldukları için sağlıklı bir beden için zorunludur. Arg 1250 Nasıl Kullanılır? Arg 1250, çeşitli supplement firmaları tarafından üretilmektedir ve genellikle antrenman öncesi 3-6 gram arasında dozlarda tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Arg 1250'nin faydaları arasında şunlar bulunmaktadır:
Arg 1250'nin Yan Etkileri Var mı? Arg 1250'nin bazı yan etkileri olabilmektedir. Sağlık durumunuzla ilgili bir sıkıntınız varsa veya önemli ilaçlar kullanıyorsanız, Arg 1250 kullanmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda vardır. Arginin kullanımı sırasında en fazla görülen yan etkiler ishal ve bulantı gibi mide rahatsızlıklarıdır. Bu yan etkiler genellikle kısa sürelidir ve aşırı doz kullanımı nedeniyle daha sık ortaya çıkar. Özellikle 9 gramdan fazla kullanıldığında bu etkiler belirginleşebilir. Tok karnına alınan Arg 1250 de bu etkilere yol açabilir. Ayrıca, herpes ve şizofreni hastalarının kullanması uygun değildir. Hamile ve emziren kadınlar için de kullanımı önerilmemektedir. Karaciğer rahatsızlığı olan kişiler ise doktor kontrolünde kullanmalıdır. |