Vişne Sapı Ne İşe Yarar: Vişne, gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Kiraza benzer fakat daha ekşi bir tada sahiptir. Vişnenin ana vatanı Hazar Denizi ve Kuzey Anadolu dağları arasında kalan bölgedir. Botanikteki Latince adı "Cerasus", günümüzdeki Giresun'un eski adı olan "Kerasus"tan gelmektedir. Vişne, kirazla benzerlik gösterse de, besin değerleri ve kullanım alanları bakımından farklılıklar gösterir. Vişnenin Besin Değeri Vişne, şeker oranı kiraza göre daha az ve ekşimsi bir tada sahiptir. Kalorisi ise kiraza oranla daha düşüktür. Ortalama 100 gram taze vişnede 58 kalori ve 14.3 gram karbonhidrat bulunur. Ayrıca, A vitamini içeriği 1.000 IU'ya kadar çıkabilir. Vişne, vücudumuz için çok değerli besinler içerir. Taze meyvesi kadar, kurutulmuş sapları da sağlık açısından çok faydalıdır. Vişne Sapının Faydaları Vişne meyvesi, A ve C vitaminleri ile sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller bakımından zengindir. Vişne sapı ise yüksek oranda E vitamini, beta-karoten ve güçlü antioksidanlar içerir.
Vişne Sapı Çayı Tarifi Vişne sapından yararlanmak için, bir cezve içerisine 1 su bardağı su koyup üzerine 3-4 tutam kurutulmuş vişne sapı ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp ılımaya bırakın. İlıyan vişne sapı çayından günlük 3 defa birer bardak tüketebilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim |